Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

Újabb terhek a vállalkozásoknak

Újabb terhek nehezítik a több ezer somogyi kis- és közepes vállalkozás életét idén. Le kell cserélniük az igazolványukat, a számlatömbjüket. Ezért már megrohamozták a vállalkozók a kaposvári nyomtatványboltokat és az okmányirodát. Ezeken kívül az adóhatóság ebben az évben fokozottan ellenőrzi az adóbevallásukat. Az új kódok egyébként már az uniós normához igazodnak. A vállalkozóknak fél évük van arra, hogy lecseréljék. - Emiatt minden vállalkozónak meg kell jelennie az okmányirodában, hiszen ki kell cserélni a vállalkozói igazolványukat - mondta el Zolnai Xénia, a kaposvári okmányiroda vezetője. Az iroda felkészült a rohamra: több ezer vállalkozóra számítanak. A kereskedelmi és vendéglátóipari vállalkozók érdekképviselete úgy véli: jelentős terheket rónak újból a kisvállalkozókra, hiszen több száz olyan tevékenység van, amelyet nem lehet könnyen átkódolni. - Ahol nem lehet egyértelműen beazonosítani az üzletköröket, ott a vállalkozónak kérelmet kell beadni. Célszerű ehhez időpontot kérni, hogy a torlódást elkerülje ad tanácsot Kertész Rezső, a KISOSZ társelnöke. 2008-tól már csak az APEH által kijelölt sorszámtartományú nyugta- és számlatömböket lehet használni. Egyéb dolgok is sújtják idén a vállalkozókat: a minimálbér 69 ezer forintra emelkedett, így a járulék is több lett. Lényeges még az is, hogy az őstermelők számára már akkor is szükséges az adószám, ha csak felvásárlást végeznek. Ráadásul az adóhatóság 2008-ben fokozottan ellenőrzi a kisvállalkozások bevallásait. Forrás: Kapos Pont

2008-01-9

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem