Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

Eredményes évet zárt a KISOSZ. Kitüntetéseket adtak át.

Az éves érdekképviseleti munka összegzését, értékelését végezték el a választott testületek és kiemelték a KISOSZ sokoldalú tájékoztatását és kezdeményezéseit. 2014. évben a tagságot 14 db komplex hírlevélben, valamint 72 db körlevélben írásban tájékoztatták az aktuális vállalkozói témákról, jogszabályokról és egyéb közérdekü információkról.Mélyült a tagokkal tartott interaktív kapcsolat, melyet elősegített a 7 somogyi településen megtartott 14 vállalkozói fórum.

Eredményeink között tartjuk számon, hogy javaslatainkkal segítettünk az online pénztárgépekre történő átállást. A Samsung típusú pénztárgépek engedély visszavonása miatt nem érte hátrány az online pénztárgép megrendelőket, mert állami segítséget kaptak az előleg elszámolásánál. KISOSZ kezdeményezésre 2015-től már nem kell adatforgalmazási díjat fizetni a kiskereskedőknek és vendéglátósoknak a tevékenység szüneteltetésének hónapjaira. Ez éves szinten 12-18 ezer Ft megtakarítást jelent elsősorban a balatoni vállalkozóknak. KISOSZ a vállalkozói vélemények alapján javaslatot tett az online pénztárgépek éves felülvizsgálati díjának csökkentésére, az adatforgalmazási díjhoz hasonló hatósági ár meghatározására.

A kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. tv-el összefüggésben 2015. március 11-én tartott vállalkozói fórumon elhangzott javaslatok alapján az alábbi kivétel alkalmazását, jogszabályba történő beemelését javasolta a döntéshozók felé:     "Kiemelt turisztikai területeken ( Balaton-part, Tisza-tó, Velencei-tó) településein elhelyezkedő, azon 200 négyzetméter árusítóteret meg nem haladó üzletek mentesüljenek a nyitva tartási tilalom alól május 1. és szeptember 30. között vasárnap 6 és 22 óra között, melyekben az üzletben ténylegesen tevékenykedő természetes személyek egyötöde a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló  2014. évi CII. tv. 6. §-ban foglalt feltételeknek megfelelnek."      Bízunk abban, hogy a vállalkozói javaslatokat, gazdasági érdekeket is figyelembe vévő döntés születik mindkét témában.

 

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviselete „KISOSZ” Elnöksége a hosszú időn keresztül tisztességgel végzett szakmai és KISOSZ munkája elismeréséül az alábbi somogyi KISOSZ tagokat

KISOSZ Emlékplakett erkölcsi elismerésben részesítette,

  1. Balaskó László Úr egyéni vállalkozó: Nagyatád Piac tér telephelyű, büfé-falatozó tulajdonosa.
  1. Rezi Joachim Gáborné Asszony egyéni vállalkozó: Zamárdi telephelyű fagylaltozó tulajdonosa.
  1. Májerné Schiffer Györgyi Asszony a Filippi 3 Kft ügyvezetője: a Siófok Erkel Ferenc utca 7. szám alatti telephelyű Fehér Ló Pub & Steak House tulajdonosa.
  1. Sikentáncz József Úr egyéni vállalkozó: A Siófok Fő utca 99. telephelyű vendéglátós, az Amigo étterem és Pizzéria tulajdonosa.
  1. Sziládi Sándor Tamásné Asszony egyéni vállalkozó: Balatonboglári telephelyű, büfé-falatozó tulajdonos.

 

 

 

 



2015-05-22

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem