Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

Sikeres vállalkozói konferencia

A TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0019 „KISOSZ kapacitásfejlesztés a Dél-Dunántúli régióban” című pályázat keretében 2014. évben eddig egy nyitórendezvényt, öt tájékoztató fórumot, kettő szemináriumot és egy konferenciát szerveztünk vállalkozók számára Somogy megye különböző településein.

Legutóbb, 2014. június 11-én tartottuk meg a turisztikai szezonnyitó KISOSZ konferenciát Balatonszárszón, a Véndiófa étteremben, mely során munkaügyi, fogyasztóvédelmi, élelmiszerlánc-biztonsági, adózási (online pénztárgépre átállás) jogszabályi előírásokról, hatósági ellenőrzésekről, vállalkozói véleményekről (kérdőív tapasztaltai), valamint a vállalkozások működését érintő aktuális témákról és javaslatokról hangzott el előadás a Somogy Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szervei és a NAV képviselőinek bevonásával.

Érdekképviseleti szakemberek részéről tájékoztatás hangzott el a kereskedők és vendéglátók munkaadói érdekképviseletének vállalkozókat segítő tevékenységéről, a helyi döntéshozó (önkormányzat) és a vállalkozók érdekképviseletének kapcsolatfejlesztéséről, uniós fejlesztési forrásokról, esélyegyenlőségi és fenntarthatósági kérdésekről.

A konferenciát nagy érdeklődés követte, 119 résztvevő értesült közvetlenül a vállalkozásokat érintő tájékoztatásból.

 

A fórumon közreműködő szakhatóságok részéről az alábbi személyek vettek részt:

  • Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Szakigazgatási Szerv: Kugler Tamás, munkaügyi felügyelő
  • Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja: Dr. Szikra László igazgató
  • Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség: Farkas Nóra
  • Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Siófoki Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal: Dr. Tóth Ferenc, járási főállatorvos
  • Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága: Dr. Türgyei Róbert igazgatóhelyettes, Balog István
  • Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy Megyei Adóigazgatóság: Szántó Vilmosné igazgatóhelyettes, Hetesi Gábor osztályvezető

A konferencián köszöntőt mondott Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere, az érdekképviseleti tevékenységről beszélt Kertész Rezső ügyvezető-társelnök, a helyi érdekképviseleti tevékenységről tájékoztatott Tóth László Siófok és körzete, valamint Szili József Balatonszárszó-Balatonföldvár és körzete helyi KISOSZ csoport elnöke. A konferencián részt vett Dr. Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ elnöke is.

 

Dr. Szikra László igazgató Úr, a Somogy megyei munkaerőpiaci helyzetről, a foglalkoztatási tendenciákról, a támogatások eszköztáráról tartott komplex tájékoztatást.

Global-Logistic 2005 Kft-től Gergye István munkaügyi szakértő a Munka Törvénykönyve, módosításai és kollektív szerződések alkalmazása a gyakorlatban, a munkajog alkalmazása a kereskedelem és vendéglátás területén, esélyegyenlőségi és fenntarthatósági kérdésekről tartott előadást és konzultációt.

 

 

 

A Somogy Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szervei képviselői a kereskedelmi és vendéglátó, valamint a turisztikai vállalkozások számára a működési szabályokról, a várható hatósági ellenőrzések tartalmáról, szempontrendszeréről, módszeréről tartottak érdekes és jól hasznosítható tájékoztatást. A vállalkozók "első kézből" kaptak információt, hogy a vállalkozások és alkalmazottjaik felé milyen követelményeket támasztanak az állami szervezetek. Az előadásokat követő konzultáción sok kérdés tisztázódott, többek között a fizetővendéglátó szálláshely online pénztárgépet kiváltó számlaadási kötelezettség alkalmazásának módszere is. A nagy számú somogyi, elsősorban a Balaton déli partján működő vállalkozó komplex munkajogi, fogyasztóvédelmi és egyéb a vállalkozók működését érintő kérdéskörben kapott komplex felkészítést az uniós projekt keretében. A rendezvényre több száz olyan vállalkozás is meghívást kapott, akik jelenleg nem tagjai egyetlen érdekképviseletnek sem, és a résztvettek közül három fő munkaadó - belépési nyilatkozat kitöltésével - a helyszínen csatlakozott a KISOSZ-hoz. A következő tájékoztató fórumra a turisztikai szezon végén kerül sor.

 



2014-06-16

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem