Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

Vállalkozói fórum Balatonszárszón

Szeptember elején került sor Balatonszárszón a Vén Diófa étteremben munkaadói érdekképviseleti egyesületünk vállalkozói fórumára, melyen a turisztikai főszezon "gyorsértékelését" végezték el a vállalkozók.

A vállalkozói vélemények tükrében megállapítható, hogy a bruttó forgalom 2022. év nyarán hasonló volt az előző év árbevételéhez. Természetesen az összképet árnyalta, hogy a rendkívüli hőség miatt a parti térségben lévő üzletek forgalma volt erősebb és továbbra is lényeges különbség mutatkozott a hétvégi árbevétel és a hét első három-négy napjában realizált forgalom között.

A szezonális munkaerőhelyzet továbbra is nehezen volt megoldható a vállalkozók számára, elsősorban a diák- foglalkoztatás nyújtott nagy segítséget. Továbbra is kevés a nagy tapasztalattal, szakképzettséggel rendelkező munkavállaló. Többek véleménye szerint a várható közüzemi költségek növekedése miatt a vásárlók, fogyasztók augusztus hónapban már óvatosabban költöttek.

Fogyasztói árváltozásnál 10-20 % közötti emelkedés volt tapasztalható, erős differenciáltsággal. A fogyasztói árak növekedését jelentősen befolyásolta a működési költségek növekedése (nyersanyag árak, bérek, közüzemi költségek, stb.). Sokan szeretnének ősszel is nyitva lenni, ezért a vállalkozók kormányzati intézkedést kezdeményeznek, hogy a kis–és középvállalkozóknak a beszerzéseknél - az áram és gáz esetében – kedvezményes árat, un. „ársapkát” alkalmazzanak.

A várható tendenciákkal kapcsolatban elmondható, hogy romlik a kereskedelemben és a vendéglátásban működő vállalkozások helyzete és jelenleg is nagyon sok a bizonytalansági tényező…

Az érdekképviselet részéről célkitűzés, hogy a KISOSZ Tagokkal szorosabb, interaktívabb munkakapcsolatot alakítsunk ki, a hasznosítható tapasztalatokat osszuk meg velük.

Az érdekképviseleti rendezvényről tudósítás jelent meg a sonline.hu internetes portálon és a Somogy TV-ben.

A nehézségek mellett is jó szezont zártak a vendéglátósok- sonline.hu- 2022.09.06.

https://www.sonline.hu/helyi-gazdasag/2022/09/a-nehezsegek-mellett-is-jo-szezont-zartak-a-vendeglatosok

 

 



2022-10-19

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem