Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

Turisztikai vállalkozói fórum Balatonszárszón

Sikeresen, a vállalkozók nagy érdeklődése mellett Balatonszárszón megtartottuk Egyesületünk kiemelt rendezvényét, a vállalkozói fórumot, mely egyben az ez évi turisztikai szezonindító KISOSZ rendezvény volt. Valamennyi meghívott vendég megérkezett és a NAV, valamint a Somogy Megyei Kormányhivatal hatósági ellenőrzést folytató szervezeti egységeinek munkatársai előadást tartottak és válaszoltak a jelenlévők kérdéseire. Élénk visszhangot váltott ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára 2022. július 1-től esedékes adatszolgáltatási kötelezettség bevezetése. A digitális statisztikai adatgyűjtési kötelezettség teljesítésére a vendéglátó vállalkozók szerint a szakma szereplői nincsenek felkészülve, a napi adatszolgáltatás nagymértékben megterhelné a vállalkozókat, több szenzitív adatot is kérnének Tőlük.

Több vendéglátó üzlet tulajdonosa, üzemeltetője felvetette, hogy az érdekképviselet javasolja a jogalkotók felé a bevezetés határidejének minimum fél évvel történő elhalasztását és az adatok körének csökkentését, szakmai felülvizsgálatát az érintettek bevonásával.


KISOSZ levélben fordult a dél- balaton parti Országgyűlési Képviselőkhöz. Witzmann Mihály Országgyűlési Képviselő tájékoztatása szerint a Parlament elé kerül a T/166 számú törvényjavaslat, melynek elfogadása esetén az adatszolgáltatási kötelezettséget várhatóan 2023. január 1-ig elhalasztják...

 

 

 

A vállalkozói fórummal kapcsolatban több tudósítás jelent meg, melyet - a teljesség igénye nélkül - megosztok Önnel az alábbi linkre kattintva elolvashat:

 

Júliusra rendeződhet a munkaerőhelyzet a Balatonnál- sonline.hu- 2022.05.31.

https://www.sonline.hu/helyi-kozelet/2022/05/juliusra-rendezodhet-a-munkaerohelyzet-a-balatonnal

 

 

 

Dél-balatoni vendéglátósok: nehézségeket okoz a szakemberhiány és az új adatszolgáltatási kötelezettség (MTI/HírBalaton)-hirbalaton.hu- 2022.06.01.

https://www.hirbalaton.hu/del-balatoni-vendeglatosok-nehezsegeket-okoz-a-szakemberhiany-es-az-uj-adatszolgaltatasi-kotelezettseg-mti-hirbalaton/

 

 

Panaszkodnak a balatoni vendéglősök: ezek a legnagyobb problémák szezonkezdet előtt – portfolio.hu- 2022.06.01.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220601/panaszkodnak-a-balatoni-vendeglosok-ezek-a-legnagyobb-problemak-szezonkezdet-elott-548363?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

Nehézségekkel terhelten indul a balatoni szezon- napi.hu-2022.06.01.

https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/balaton-szezon-munkaerohiany-ntak.753554.html


Somogy TV Híradó- 2022.06.01. ( 10.55 perctől)

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZJ14Tu17U90

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



2022-06-9

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem