Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése

Az MVA Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány , az OKISZ Magyar Iparszövetség és a KISOSZ  Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége alkotta konzorcíum megkezdte a " Vállalkozni érdemes- álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá vállásának ösztönzése - képzés és mentorálás" című GINOP 5.1.9-17-2017-00005 programjának végrehajtását a Dél- dunántúli régióban. A program célja, hogy a regisztrált álláskeresők és fiatalok részére szakmai támogatást nyújtson ahhoz, hogy önálló vállalkozás alapításával biztosítsák jövőjüket és oldják meg munkaerőpiaci helyzetüket.

A konzorciumot alkotó vállalkozásfejlesztési szervezet és a munkaadói érdekképviseletek a pályázati program során azt vállalták, hogy 18-25 év közötti, képzésben részt nem vevő, és nem dolgozó fiatalok, valamint 25-30 év közötti fiatalok és 30 év feletti regisztrált álláskeresők részére segítséget nyújtanak ahhoz, hogy önálló vállalkozást indítsanak a Dél-Dunántúli régióban. A program egy olyan komplex szolgáltatási csomagot tartalmaz, amely a fiatalok és álláskeresők kiválasztásától az általuk már megalapításra kerülő vállalkozások működésének mentorálásáig terjed.

A program célja, hogy a régióban olyan életképes új vállalkozások jöjjenek létre, amelyek elősegítik a vállalkozói generációváltást, hozzájárulnak a fiatalok és a regisztrált álláskeresők munkaerőpiaci helyzetének megoldásához, és ezáltal a régió gazdasági fejlődéséhez.

A KISOSZ által szervezett képzés egyébként 90 órás lesz és több hullámban tervezzük, várhatóan a negyedik év második felére tudjuk befejezni. Az első képzés legkorábban 2018. augusztus -szeptember hónapokban indulhat a jelentkezők számától függően a három megyeszékhelyen (Pécs, Kaposvár, Szekszárd).

Az érdeklődők figyelmébe ajánljuk:

- A pályázati program célcsoportja olyan fiatal, vagy 30 év feletti regisztrált álláskereső, aki nem munkahelyet keres, hanem alkalmasnak érzi magát arra, hogy önálló vállalkozást alapítson.

- Az önálló vállalkozás alapításához szakmai segítséget kap szakértői tanácsadással, és a támogatáshoz részt kell vennie egy kompetenciafelmérést követő 90 órás képzésen.

- A képzés eredményeképpen képes lesz arra, hogy az üzleti elképzelése alapján a tevékenységéhez támogatás igénybevételére alkalmas üzleti tervet állítson össze, amelyet a konzorcium tagjai bírálnak, és ezt követően uniós forrásból támogatást kaphat hozzá.

- Az uniós forrású támogatás feltétele a konkrét vállalkozás megalapítása a képzés után.  

- A vállalkozás beindítását követően a működtetéshez mentori, szakértői segítséget fog kapni.

- A programon való részvételhez a feltételek esetleges változásához folyamatos marketing tevékenységet fogunk végezni, azaz az interneten, önálló honlapon, regisztrált e-mail címeken folyamatosan mindenki tájékoztatást fog kapni.

- A programban való részvételhez az első lépés a www.vallalkoznierdemes.hu felületen történő regisztráció elvégzése.

 

 

 

 

 

 



2018-03-6

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem